Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws

Sponsor de IJmuider Harmonie

Sponsor de IJmuider Harmonie met Sponsorkliks op de volgende link. Het kost u niets extra en levert extra inkomsten op voor de vereniging!

Klik hier om te beginnen met webwinkelen:

2017 > >>

IJmuider Harmonie door de jaren heen

Op zaterdagavond 17 maart wordt het IJH gebouw omgebouwd tot een heuse bioscoop.
Een nostalgische filmavond van de vereniging door de jaren heen. In een avondvullend programma kan men nog eens kijken naar filmpjes uit het verleden.
Alle aspecten van de vereniging komen aan bod: Concertorkest, Showband, Seabreeze bigband, Jeugdband, Zwarte pietenband, Miniretten, noem maar op. De historie komt weer even tot leven op het witte doek. Bioscoop eigenaar Sjaak Schoorl heeft een schat aan filmmateriaal dat hij graag met iedereen deelt, uiteraard moeten we hier een selectie van maken. Bij veel animo wellicht een vervolg.
Popcorn en versnaperingen worden verzorgd door het 'bioscoop' personeel.
Zowel leden als oud-leden en diegenen die de vereniging een warm hart toedragen zijn welkom.
De aanvangstijd van deze blik terug in de tijd is om 20 uur in ons IJH gebouw.

Showband, Performance Ensemble zoekt dirigent

Muziekvereniging IJmuider Harmonie zoekt per 1 april 2018 een dirigent (m/v) voor de Showband/Performance Ensemble.

De Showband/ Performance Ensemble van de IJmuider Harmonie bestaat uit een groep enthousiaste mensen die iedere maandagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur repeteren.
Zij spelen in verschillende secties:

• De blazersgroep bestaande uit trompetten, alt-, tenor- en bariton saxen, mellofoons, bassen en trombones.
  • De slagwerkgroep bestaande uit snares, bassdrums en een quint.

De Showband/ Performance Ensemble heeft een gevarieerd repertoire in de marsboekjes, waaronder enkele bekende popnummers maar ook “gouwe ouwe”. Met dit repertoire hopen wij iedereen te kunnen vermaken. Het uniform in rood/blauwe kleurstelling en de kolbak waar de Showband altijd aan te herkennen is, straalt veel klasse en stijl uit.

Voor meer informatie over de vereniging, zie: www.ijmuiderharmonie.nl

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een dirigent die:

• In het bezit is van een diploma conservatorium HaFaBra directie of in zijn/haar examen jaar zit;
  • Door kennis, uitstraling, enthousiasme en discipline in staat is muzikanten van diverse niveaus (muzikaal en leeftijd) te binden, iets kan leren en met plezier samen muziek te laten maken;
  • Aandacht heeft voor de noodzakelijke banddiscipline;
  • Bij voorkeur muziek kan arrangeren;
  • Ervaring of affiniteit heeft met een Showband/ Performance ensemble;
  • Goede didactische als ook sociale vaardigheden heeft;
  • Een natuurlijke leider is en de showband terug kan brengen naar de eredivisie;
  • Samen met de muziekcommissie een aantrekkelijk programma kan samenstellen, afgestemd op desbetreffende optredens/shows;
  • In staat is goed samen te werken met het bestuur en overige instructieleden;
  • Meedenkt in de begeleiding en de werving van nieuwe (jeugd)leden en nieuwe projecten/uitdagingen;
  • Gevoel heeft voor het verenigingsleven;
  • Zorgt voor een goede balans tussen prestatie en gezelligheid;
  • Beschikbaar is op maandagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur;

Sollicitatieprocedure

Interesse? Stuur dan jouw CV, motivatiebrief en pasfoto naar:

priscillaruijgrok@gmail.com

Uit de reacties worden verschillende kandidaten geselecteerd voor een kennismakingsgesprek waarna een eventuele proefdirectie volgt. In overleg met de muzikanten zal het bestuur bepalen naar welke dirigent uiteindelijk de voorkeur uitgaat.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met het bovenstaande e-mailadres of bel naar Priscilla Ruijgrok: 06-53199996.

Overlijdensbericht Rie de Bie

Met groot verdriet geven wij kennis dat in de leeftijd van 80 jaar, onze oud-voorzitter Rie de Bie op 8 januari jl. is overleden.
Zij heeft voor de toenmalige jeugd, later als secretaris en ook als voorzitter veel betekend voor onze muziekvereniging.

In gedachten zijn we bij de familie. Wij willen hen heel veel sterkte en kracht wensen met dit intense verlies.

Bestuur, leden en vrijwilligers muziekvereniging IJmuider Harmonie

Nieuwjaarsconcert 2018

Op 7 januari heeft het IJHmusementsorkest haar traditionele nieuwjaarsconcert verzorgd in de burgerzaal van het gemeentehuis in Velsen.
Met een mix van film-, pop en musicalmuziek werd een gevarieerd programma gebracht aan het publiek dat de zaal tot op de laatste stoel bezette.
Van Pirates en Spiderman, Lion Richie en de Beatles tot the Lion King en Evita, een goed klinkend stuk muziek onder leiding van Theo Bleeker op de eerste zondag van het jaar.

2017 > >>

• Zo 11 maart '18
    Jazz at the Mirror
    Seabreeze
  • Za 7 april '18
    Serenade Showband
  • Za 21 april '18
    Bloemencorso Bollenstreek zaterdag 21 april
  • Vr 1 juni '18
    Avondvierdaagse Heemskerk
  • Do 7 juni '18
    Avond4daagse
  • Vr 8 juni '18
    Avond4daagse

27 januari '18 om 15:48
De #Showband / het Performance Ensemble zoekt dirigent per 1 april 2018. Meer info: https://t.co/jneWWUAW2W
1 januari '18 om 19:00
Vanavond geen repetitie voor de #Showband, maar vanaf 8 januari weer iedere maandagavond om 20:00!
1 januari '18 om 00:00
Een heel fijn, gezond en muzikaal 2018 namens de IJmuider Harmonie!
28 december '17 om 14:02
Op zondag 7 januari 2018 zal het #IJHmusementsorkest het #nieuwjaarsconcert geven in de Burgerzaal van het gemeenteā€¦ https://t.co/lr7y7ScPu5